X
GO
nl-NLen-GB

Behandelingen

Angst voor de tandarts
Wanneer u bang bent voor de tandarts, heeft dat meestal met controle te maken. Wij geven u de maximale controle over uw behandeling door u goed te informeren over alles wat we gaan doen en hierover met u te overleggen. Stap voor stap worden we zo samen de angst de baas. Persoonlijke aandacht is de sleutel.

Kinderen
Jong geleerd, oud gedaan. Wie al op jonge leeftijd in de tandartsstoel plaatsneemt, zorgt vaak ook later beter voor het gebit. Wij laten uw kind(eren) op een speelse manier wennen aan de stoel, de materialen en de medewerkers. Dat is vooral effectief als er zelfs nog geen behandelingen nodig zijn! Mochten die toch nodig zijn, dan nemen wij alle tijd voor elk kind en leggen de behandeling stap voor stap uit. Het belangrijkste is dat uw kind zich op zijn of haar gemak voelt.

Controle: elk half jaar
Een regelmatige controle maakt het mogelijk om eventuele problemen of klachten in een vroeg stadium te herkennen en hier actie op te ondernemen. Problemen vroeg verhelpen voorkomt grotere problemen in een later stadium! Dus wij zien u graag elk half jaar voor een controle om uw mondgezondheid te beoordelen.

Mondhygiënist
Voor veel mensen is poetsen alleen niet genoeg. En zelfs als u ragert en flost, krijgt u na verloop van tijd toch te maken met aanslag en tandsteen. De mondhygiënist verwijdert dit en kan zo problemen met uw tandvlees en gebit voorkomen. Ons advies is jaarlijks, halfjaarlijks of elk kwartaal een behandeling te laten doen, afhankelijk van de status van uw gebit.

Wortelkanaal- / zenuwbehandeling
Dit noemen wij een endodontische behandeling. Deze is nodig wanneer een zenuw van uw tand of kies ontstoken raakt of geïrriteerd is. Tandbederf, niet goed sluitende vullingen of een ongeval kunnen hier de oorzaak van zijn. De behandeling bestaat uit het schoonmaken van de geïnfecteerde wortelkanalen en het spoelen met desinfecterende vloeistof, om de ontsteking te verwijderen.

Restauratieve behandeling
Herstelbehandelingen kunnen vullingen of kronen betreffen. Van vullingen kan een deel verloren gaan, bijvoorbeeld door tandbederf. Een nieuwe vulling herstelt uw tand of kies en voorkomt verdere beschadiging. Voor kronen geldt dat ze een goed alternatief bieden voor (te) grote vullingen. Zij kunnen de functie van de tand/kies herstellen zonder kans op een breuk.

Parodontologie
Soms raakt tandvlees ontstoken door bacteriën. Omdat u daar in eerste instantie niets van merkt, kunnen de bacteriën verder doordringen naar het kaakbot eronder. Als dit heel ver doorgaat, komen uw tanden en kiezen los te zitten. Gelukkig komt het vaak niet zo ver. Een bekend symptoom is bloedend tandvlees. Gezond tandvlees is roze en ligt stevig om tanden en kiezen en de ruimte tussen tanden en kiezen, bij de rand van het tandvlees, is klein. De parodontoloog is gespecialiseerd in het stoppen van bacteriële ontstekingen en daarmee het behoud van tanden en kiezen.

Erkende verwijzers
Gaan uw klachten of vragen verder dan onze expertises, dan zijn er veel erkende collega-specialisten met wie wij samenwerken om u de behandeling te geven die u nodig heeft.